https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбщинските видеокамери разкриха извършителите на два вандалски акта в Русе

Общинските видеокамери разкриха извършителите на два вандалски акта в Русе

Две вандалски прояви на територията на Русе са установени от служителите на общинския център за видеонаблюдение в последните няколко дни. Извършителите им са заснети от охранителните камери, а кадрите са предоставени своевременно на ОД на МВР за установяване на самоличността им.

Първият случай е свързан с водач на тежкотоварен камион, който в късните часове на 12 януари е нанесъл щети по паркирани коли, скъсал е електрически жици и впоследствие е избягал от мястото на произшествието. Водачът е идентифициран от органите на МВР и е отнета шофьорската му книжка. Във втория случай са изпочупени стъкла на автобусната спирка, намираща се на кръстовището на ул. „Борисова“ с бул. „Скобелев“, от три лица. Тече проверка, която да установи и тяхната самоличност.

Припомняме, че наскоро нова модерна техника за видеонаблюдение подмени остарелите 57 камери в Централна градска част в Русе. Към момента системата за видеоконтрол разполага с над 800 устройства, поставени на ключови обществени места, детски площадки, училища и главни пътни участъци. С нейна помощ досега са разкрити извършителите на редица противообществени прояви, при които е повредено или унищожено имущество.

Общинският център за видеонаблюдение наскоро разшири обхвата си, включвайки и камерите, разположени в кварталите „Средна кула“ и “Долапите“. Поетапно се предвижда да бъдат присъединени и всички устройства за денонощен контрол в населените места в община Русе.

Местната администрация пpизoвaвa жителите и гостите на града да проявяват нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или нa тeл. 112.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X