https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораД-р Гълъбова: Политиците ни са палави тийнейджъри, пъчат се с нови костюмчета

Д-р Гълъбова: Политиците ни са палави тийнейджъри, пъчат се с нови костюмчета

Психиатърът Цветеслава Гълъбова иронизира остро политиците ни, като ги нарече тийнейджъри, които не се държат отговорно и разиграват долнопробно театро. Докторката разби партийците в типичен стил, без да ги щади.

“Психически политиците са още тийнеджъри, които се държат закачливо и палаво. Изобщо не осъзнават какви отговорни задачи имат. НС не е място, където да разходят новите си костюмчета. Разиграват ни скечове, но не им се получава. Гледаме долнопробно театро, в което много от тях не говорят книжовен български език и нямат представа от етикет, а всъщност държат в ръцете си важните решения за съдбата на 6 млн. души.”, отсъди пред NOVA NEWS психиатърът.

По думите ѝ ниската избирателна активност не се крие в гласуването с машини.

“Според мен е невъзможно да се състави кабинет с третия мандат. Едни и същи са хората, които трябваше да го направят и с предните два мандата, а нищо не се е променило. Издигнаха се дувари, не просто разделителни линии.

Ако поне един каже, че съжалява за направеното или се намерят допирни точки, кабинет може би е възможен. На политическата сергия стоката е развалена. На идните избори, ако видим същите лица, пак няма да се получи”, заяви тя.

Социологът Кольо Колев пък обясни, че ако президентът беше връчил мандата на ДПС, щеше да се смята, че иска да затвърди властта си.

“ГЕРБ искат да откъснат ДБ от съюза с ПП и ги примамват с министерски постове. Това са игри. Радев е избрал това, което ще нанесе най-малко щети. Да дадеш мандат на Янев изглежда абсурдно, а ДБ след “Nexo” също е бил отхвърлен вариант. Всъщност няма никакво значение – краят е ясен”, смята той.

Според него на идните избори ще има промени – някои ще получат повече подкрепа, други ще изчезнат, а трети ще се появят. “Можем да очакваме, че все по-малко хора ще си направят труда да отидат до урните.

Радев постъпва разумно, разчита на времето. То променя нагласите и начина на мислене и възприятие. Това е единственият шанс нещо да се помръдне.

Нинова ще използва мандата, за да се рекламира една седмица до 10 дни – ще казва колко са диалогични, но другите са лоши. Третият мандат е като граната с изваден шплент – въпросът е кога ще изгърми”, коментира Колев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X