https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоРусеСевда Асенова е сред шестте боксьорки, които ще представят България на световно...

Севда Асенова е сред шестте боксьорки, които ще представят България на световно първенство

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за жени Борислав Георгиев изрази задоволството си от формата, желанието и старанието, които показват състезателките от началото на подготовката си.

Боксьорките са на лагер в „Дианабад“, където се готвят под наставленията на Георгиев и Роман Цветков. Подготовка от миналата седмица стартираха Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова.

„Изключително доволен съм от всички момичета, предвид че тренировките са много тежки. Сутрин тренираме по два часа, два часа и половина, правим сила, обемни кросове по 10 километра, ходим три пъти в седмицата на кондиционни тренировки в НСА, следобед правим не по-малко от 18 рунда. В отбора има страхотна атмосфера и засега всичко върви много добре. Надявам се да продължи така до световното и олимпийската квалификация. Амбицирани са момичетата, единствено Севда Асенова имаше малък проблем с коляното след тренировка в Русе. Направиха ѝ ядрено-магнитен резонанс. Слава богу, всичко е наред, тя започна малко по-късно, но е достатъчно опитна, така че бързо ще влезе в ритъм“, коментира Георгиев, предаде БТА.

Той допълни, че всичко, което е поискал от федерацията, е било осигурено на 100 процента, за да могат националките да се чувстват обезпечени и да мислят само за спечелване на медали през март от световното, както и на квоти през лятото от Европейските игри.

„Ще участваме с най-доброто в Полша през лятото. Планираме там да бъдем с четири момичета, а на световното да бъдем с шест. Това е елитът на женския ни бокс, като всяка от тях може да донесе медал от световното и квота от Игрите. Високи са ни амбициите, но и потенциалът е наличен, така че трябва да се справим. Отборът е сплотен, по цял ден сме заедно, работим концентрирано, имаме общи цели, така че всичко зависи от нас“, каза още Георгиев.

Първият голям тест пред боксьорките ще бъде турнирът за купа „Странджа“ през февруари.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X