https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНапрежение пред русенския офис на НАП

Напрежение пред русенския офис на НАП

Опашки пред данъчното в Русе предизвикаха недоволство сред чакащите на студа граждани. Причината – пускат се по малко хора, а останалите трябва да стоят навън, вместо във фоайето на топло.

Охраната на сградата обясни, че вътре може да има до 10 души, тъй като такива са разпоредбите, а и има грипна епидемия. Граждани поискаха обяснения от ръководството, откъдето получиха същия отговор. Това доведе до повишаване на тона и възмущение от страна на чакащите.

Подаден бе сигнал и до РЗИ, откъдето са заявили, че противоепидемични мерки във връзка с грипа няма и ще направят проверка по случая, предаде Русе Медиа.

В крайна сметка стана ясно, че въпреки отпадането на мерките, свързани с коронавируса, по препоръка на здравното министерство на местата, където се струпват много хора, продължава да важи дистанцията от 1,5 метра. Затова изчакващите пред гишетата могат да бъдат най-много 10 души, тъй като така е изчислено пространството, обясниха от НАП – Русе. Много често за една услуга идват заедно по 2-3 души семейно и така се струпват много хора наведнъж.

От НАП – Русе призоваха гражданите да бъдат търпеливи, тъй опашките не са през целия ден, а на моменти. Вътре работят всички гишета, но има много клиенти заради началото на данъчната кампания, особено за ползване на данъчни облекчения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X