https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНастимир Ананиев проговори за бизнес отношенията си с Антони Тренчев

Настимир Ананиев проговори за бизнес отношенията си с Антони Тренчев

През 2018 г. с Антони Тренчев имахме фирма и планирахме общ бизнес – искахме да разработваме апликация. След като той започна работата си по Нексо, нашият проект не продължи, изплю камъчето лидерът на ВОЛТ и депутат от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев по повод сагата с разследваната в САЩ, Германия и у нас криптобанка на Тренчев Nexo.

“С Тренчев не сме учреждавали сдружение “Сега”, бяхме поканени като лица на сдружението”, каза още Ананиев пред Би Ти Ви. Въпросното сдружение просъства и в биографията на депутата, посочена в личния му уебсайт. В него присъства и адвокатът Марин Киров.

Попитан кога за последно се е видял със съоснователя на Nexo, той уточни – през 2022 г., но не каза къде и по какъв повод.

“Ще осъдя и Слави Трифонов за твърденията”, решен е той и допълни: Аз съм декларирал всичко, при Слави Трифонов не е така, като има предвид системния отказ на Дългия да представи доходите и имуществото си пред КПКОНПИ, докато бе депутат.

Освен това смятал да съди и депутата от ГЕРБ Тома Биков.

Няма американски прокурор, който да разследва нито Настимир Ананиев, нито “Продължаваме промяната”, отговори той на въпроса за разследването на 8 американски прокурори срещу Nexo.

А по повод политиката, коментира, че третият мандат бил саботиран от главния прокурор Иван Гешев в контекста на атаката срещу Nexo, ДБ и ПП и затова Румен Радев връчил папката на БСП.

По думите на депутата обаче ГЕРБ били онези, които взривили възможността за преговори за редовно правителство. “Защо ГЕРБ, БСП, ДПС и Възраждане им се доспива на правна комисия, а когато приехме изборния кодекс нищо не се случи? Последните няколко месеца има тежка кампания срещу „Продължаваме промяната“, посочи той, който е недоволен, че служебното правителство ще управлява повече, отколкото кабинетът на Кирил Петков. Защо ГЕРБ не искат да се направи правителство? А и как си представяте Бойко Борисов да дойде на жълтите павета? Той може би не идва заради джипката заради това, че знае кой е редил паветата“, коментира Ананиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X