https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора130 сензора измерват въздуха в три русенски училища и една детска градина....

130 сензора измерват въздуха в три русенски училища и една детска градина. Какво показват?

130 сензори за измерване на въздуха работят в три училища и една детска градина в Русе. Те са предоставени безвъзмездно от фирма, която е инициатор на кампанията “Знаеш ли какво дишаш?”. Какво измерват тези датчици и какви са показdтелите, показва репортаж на Нова телевизия

Според инициатора Христо Атанасов сензорът замерва температура, влажност и ниво на въглероден диоксид. ”Показателите се виждат в софтуера с интерфейс и учителите и директорите имат достъп до нивата в цялото училище. При застоял въздух и пълно помещение, вирусите много по-лесно се разпространяват”, посочи той.

Директорът на Математическата гимназия “Баба Тонка” Галина Бобева, показа, че при пълна класна стая има леко завишено ниво на въглероден диоксид. “Температурата и влажността са в норма. По време на междучасията или в началото на часа задължително се проветрява. Когато наситеността на въглероден диоксид премине над 900, учителите се информират на момента. Закупени се влагоуловители в помещенията, където има най-влажен въздух”, обясни тя.

Предстои в още осем града да се поставят такива сензори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X