https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБСП продължава предизборно с атаките срещу президента

БСП продължава предизборно с атаките срещу президента

„Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е искал. Сигурно държавният глава не е нарушил Конституцията, но е нарушил нормалните норми и създава прецедент за в бъдеще.“ Това каза председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

По думите му следващият президент може да държи мандатите и 6 месеца.

„Парламентаризмът е застрашен и се измести управлението на друго място. Единственото обяснение за това удължаване е, за да работи служебният кабинет спокойно и необезпокоявано от никого. Нямам друго обяснение“, коментира Свиленски.

Той заяви, че има разлом между Румен Радев и българските социалисти, защото водените от него политики нямат нищо общо с желанията на социалистите.

„Ние знаем какво мислят те. Президентът трябва да бъде равно отдалечен от всички. Показа, че не е. В крайна сметка той сам призна, че се е намесил в кампанията на предишните избори с неговия служебен кабинет, създавайки политически проект. След това неговите министри какво правиха по студиата и по време на предизборна кампания. Така че тези самопризнания са от тяхна страна. политиките, които водеше служебния кабинет, нямат нищо общо с политиките, които очакват социалистите и левите хора, както обичат да казват от президентската институция“, коментира Свиленски.

Според него на предстоящите избори БСП ще има нова програма, свързана с модерното ляво.

Той коментира и дали е възможно обединение с Обединената левица, в която са Татяна Дончева и Георги Първанов

„Тези хора бяха депутати от БСП и станаха това, което са благодарение на БСП. Обединение ние сме предлагали на Дончева, ходихме, водихме разговори за коалиция. Тя поиска повече избираеми места, отколкото БСП. Единствената тема за разговор са избираемите места“, добави Свиленски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X