https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВластите в Русе предупреждават: Предстои влошаване на метеорологичните условия

Властите в Русе предупреждават: Предстои влошаване на метеорологичните условия

От Метеорологичната обсерватория Русе – към НИМХ – филиал Варна при БАН е получена информация за рязко влошаване на времето в цяла Североизточна България, вкл. във всички общини на област Русе и самия град Русе на 27 и 28 януари (петък и събота).

Жълт код за обилни валежи от дъжд утре – 20-30л/м2, които ще преминават в сняг към привечер и тогава са възможни поледици и заледявания.

През нощта срещу събота и в събота ще вали предимно сняг и ще се формира снежна покривка. Възможно е тя да достигне и надхвърли 10-15 см и в самия град. През нощта срещу събота ще има и временно силен северен и северозападен вятър и са възможни снеговиелици и навявания. Най-късно в неделя сутрин ще отслабнат и спрат. Температури – около и малко под 0 градуса.

Предвид времето се призовават водачите на автомобили да шофират внимателно, особено на усойни, открити места и мостови съоръжения, и да поемат на път добре подготвени. Не са препоръчителни рискови изпреварвания, движение с несъобразена с пътните условия скорост, както и нарушаване на други пътни ограничения.

Община Русе и пътноподдържащите дружества следят обстановката и са в готовност да предприемат своевременно необходимите действия за обработка на общинската пътна и улична мрежа за предотвратяване на заледявания. За целта следва да се осигури достъп на техниката до улици и булеварди и автомобилите на гражданите да не ги блокират.

Съгласно заповедта на кмета на Община Русе всички административни ръководители на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества и домоуправители следва да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в района на обектите, за осигуряване на нормален работен процес и безопасно движение.

При възникване на инциденти сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждан

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X