https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОчаква се заледяване в Русе тази нощ

Очаква се заледяване в Русе тази нощ

От Метеорологичната обсерватория Русе към НИМХ – филиал Варна при БАН бе получена информация за понижаване на температурите през нощта срещу 9 февруари до минус 5 градуса. Поради рязкото застудяване се очакват заледявания на територията на община Русе.

През изминалата вечер на територията на Русе фирма „НЕЛСЕН“ е извършила почистване с 3 комбинирани машини. След разчистването на снега те са минали повторно с третиращ препарат против заледяване. Фирма „Пътинжинеринг“, която почиства входно-изходните точки на града, е осигурила безопасно придвижване по бул. „България“ и бул. „Трети март“. Екипите на фирмата са използвали 3 снегорина, които също така са опесъчили района. Фирма „Берус“, която се грижи за снегопочистването на малките населени места в общината, е използвала 4 машини за опесъчаване, оставяйки пътищата напълно разчистени.

При нужда всички пътноподдържащи дружества ще увеличат броя на специализираната техника, която да обработва общинската пътна и улична мрежа. За целта следва да се осигури достъп на машините до улици и булеварди, и автомобилите на гражданите да не ги блокират.

Апелът към водачите на автомобили е да шофират внимателно, особено на усойни, открити места и мостови съоръжения, и да поемат на път добре подготвени. Не са препоръчителни рискови изпреварвания, движение с несъобразена с пътните условия скорост, както и нарушаване на други пътни ограничения.

Съгласно заповедта на кмета на Община Русе всички административни ръководители на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества и домоуправители следва да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в района на обектите, за осигуряване на нормален работен процес и безопасно движение.

При възникване на инциденти сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания 112 или на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X