https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъздават велосипеден маршрут по река Дунав

Създават велосипеден маршрут по река Дунав

Като част от Интегрираната териториална стратегия за развитие на трансграничната зона Румъния-България в Русе се проведе среща между градската управа и членовете на Стратегическия борд, отговарящ за стратегията. Кметът на града изтъква, че изграждането на велосипеден маршрут по протежението на река Дунав има потенциал да оживи прилежащите населени места. Предвижда се велосипедният маршрут да бъде част от Евро Вело 6.

Евро Вело 6 е популярен, като един от най-живописните и приятни маршрути в европейската мрежа. Ако изберете да тръгнете по него, през по-голямата част от времето ще се движите по устието на реки, включително и Дунав. По този начин Евро Вело 6 свързва Черно Море и Атлантическия океан. Трасето минава през някои от най-интересните европейски държави – Франция, Швейцария, Германия, Австрия, Унгария, Сърбия, България и Румъния.

По този повод кметът на Русе изрази в профила си във Фейсбук увереност, че ще се намери решение за реализиране на проекта.

Русе е стратегически важен за сближаването между България и Румъния.

За някои местни общности това сътрудничество може да е ново, но не и за нас. Изключително активно действаме по съвместни проекти, които имат действителен принос в региона. Това помага българи и румънци да се познаваме повече и да развиваме общи дейности.

Приветствах в Русе членовете на Стратегическия борд, отговарящ за Интегрираната териториална стратегия за развитие на трансграничната зона Румъния-България.

Създаването на велосипеден маршрут по протежението на река Дунав – част от ЕВРО ВЕЛО 6, има потенциала да оживи прилежащите населени места. За нас това е възможност за активен и екологичен, безопасен транспорт.

Вярвам, че ще намерим успешното решение.“

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X