https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОвощарите излизат на протест, блокират кръговото на "Дунав мост"

Овощарите излизат на протест, блокират кръговото на “Дунав мост”

8 браншови организации организират протест в събота, 4-ти февруари на кръговото на “Дунав мост”, за да изразят недоволството си от заложените в Стратегическия план екосхеми. Браншовите организации настояват за спешни промени в Плана за земеделие на България до 2027 г.

„Представители на осем браншови организации от сектор „Плодове и зеленчуци“ месеци наред настояваме за промени в Стратегическия план за земеделие на България, така че той да е в полза на реалните производители на плодове и зеленчуци. Многократно предупредихме, че заложените там екосхеми ще вкарат производителите в капан. Резултат няма, а сега безпокойството ни е още по-голямо“, съобщават организаторите, предаде Agrozona.bg.

„Това ни принуждава да организираме мирен протест, който ще се проведе тази събота, 4 февруари, 2023 г. на кръговото на “Дунав мост” в гр. Русе от 14:00 до 18:00 часа.

Приканваме всички вас, нашите колеги земеделци, да се включите за благото на всички ни. Промените са важни и наложителни“, допълват още те.

„Настояваме за справедлив стратегически план, за да можем да участваме по схемите и мерките в него. Най-после трябва да бъдем чути, разбрани и подкрепени. Крайно време е държавата да си влезе в ролята“, заявиха браншовиците.

Протестът организират:

Асоциация на овощарите в България

Добруджански овощарски съюз

Национална Био Асоциация

Съюз на дунавските овощари

Национален съюз на градинарите в България

Асоциация български зеленчуци

Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните

Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X