https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоХуауей отличи шестима студенти от РУ "Ангел Кънчев"

Хуауей отличи шестима студенти от РУ “Ангел Кънчев”

Шестима студенти на Русенския университет бяха отличени от технологичния гигант Хуауей на специална церемония в столицата. Тя се проведе на 07.02.2023 г. в гр. София, като с нея бе закрито изданието на стипендиантската програма Huawei ICT Talents Training Seeds For The Future за 2022 година. На събитието присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, г-н Ли Шаoуей, генерален мениджър на Хуауей Технолоджис България, както и представители на висшето образование, науката и софтуерната индустрия. От страна на Русенския университет в церемонията взе участие заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика – доц. д-р Десислава Атанасова, която се включи в награждаването на част от стипендиантите и поздрави присъстващите от името на университета.

Сред отличените 80 студенти и докторанти от цялата страна, шестте възпитаници на Русенския университет са Момчил Ставров, Йордан Йорданов, Марио Николов, Илиян Гърков, изучаващи специалност “Компютърни системи и технологии”, Божидар Атанасов – специалност “Софтуерно инженерство”, а Боян Стояновски развива своя потенциал в специалност “Интернет и мобилни комуникации”.

Експертно жури от представители на Българската академия на науките, Министерството на транспорта и съобщенията и Алианса на технологичната индустрия оцени през м. Декември 2022 г. продукцията на кандидатите, които трябваше да представят кратки видеа на теми “Как ИКТ променят живота”, “Ако живея в едни напълно дигитализиран свят, как би изглеждал той?”. Журито избра най-добрите студенти и докторанти на България, които освен заслужено признание, те ще получат и стипендия от компанията Хуауей.

Подобни инициативи не само стимулират развитието на младите хора, но и за пореден път показват, че сътрудничеството между бизнеса и академичната общност е единственият път за устойчив технологичен и социално-икономически напредък, базиран на знание, креативност и иновации.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X