https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниНаградиха изявени студенти спортисти от РУ „Ангел Кънчев“

Наградиха изявени студенти спортисти от РУ „Ангел Кънчев“

На тържествена церемония в “Канев център” се проведе награждаване на изявени студенти спортисти, спортни деятели и активисти от спортните и туристическите секции и клубове на Русенския университет „Ангел Кънчев“ за високи постижения през 2022 г.

Наградите бяха връчени от академик Христо Белоев, дтн, а на събитието присъстваха зам.-кметът Енчо Енчев, областният управител Анатоли Станев, председателят на Университетския спортен център към РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Борислав Ангелов, представители от отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ в Община Русе, преподаватели, студенти и гости.

Приветствени слова към присъстващите отправиха Енчо Енчев, Анатоли Станев и академик Христо Белоев, а проф. д-р Борислав Ангелов направи обширна ретроспекция на успехите на студентите спортисти.

Сред запомнящите се постижения за 2022 г. са спечелените на Националната студентска универсиада и на Националните летни студентски игри 4 златни, 13 сребърни и 11 бронзови медала, четирите спечелени сребърни медала на състезателката в плувните спортове Берна Велинова, както и класиранията на отборите по тенис на маса. Бяха отбелязани и високите постижения на студентите Иван Банчев и Габриела Димитрова, както и на докторанта Павел Цолов, които участваха в състезания у нас и в чужбина, провеждащи се извън рамките на националните студентски първенства.

По-рано двама от доайените на спортната журналистика у нас – Михаил Делев и Асен Минчев представиха, отново в „Канев център“, второто издание на книгата си „Българска спортна слава“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X