https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАтанас Атанасов: Имам план за импийчмънт на Радев, той се държи като...

Атанас Атанасов: Имам план за импийчмънт на Радев, той се държи като монарх

Имам план как да се организира импийчмънт на президента. За него обаче трябва парламент, който да събере данни за това, че Румен Радев се поставя над Народното събрание, каза днес по “Нова телевизия” съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов.

Според него има публични признаци за това, че президентът нарушава конституцията и се поставя над Народното събрание. Като пример даде изявлението на държавния глава от тази седмица, че служебното правителство няма да предостави нова военна помощ на Украйна. В коментар по темата Радев обяви, че ако “партиите на войната” искат да дадат още оръжие на Украйна, трябва да спечелят изборите, да направят правителство и да вземат това решение.

“Начинът, по който ни определя – партии на войната, е обиден. А той какъв е – стожер на мира, но на руския мир, бих казал”, каза по този повод Атанасов. Той поясни, че решението на 48-ото Народно събрание за предоставяне на военна помощ на Украйна не е за еднократна военна помощ, а за периодична такава.

“Господин президентът в чужбина говори по начин, който съюзниците искат да чуят, а в България е проводник на руските интереси. Президентът се държи като монарх”, обобщи Атанасов.

Той изрази мнение също, че служебното правителството се занимава с неща, които не са му работа, а в същото време не казва какво ще направи, за да изпълни основната си задача – да гарантира честни избори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X