https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов обеща този път да стане депутат

Борисов обеща този път да стане депутат

Съжалявам, че не приехме закона за независимостта на главния прокурор, изготвен от Крум Зарков. Нашите евроатлантически партньори го очакват. Радо Чолаков ме залъгваше, че е противоконституционен. Не може главитя прокурор да бъде независим, не може да бъде незаменим, ако е извършил престъпление. Но да сменим Гешев с някой друг, няма да приема. Прокуратурата пази в момента Крили Петков и Асен Василев. В първия ден на новия парламент Крум Зарков да го внесе, ще го приемем
Аз знаех за списъка “Магнитски” доста преди това. Бях няколко дни в американското посолство. Два пъси се видях и Джим О Брайън.
С начина, по който вървим днес, няма да има правителство

Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме шанса за Еврозоната. Днешният ден ни дава две новини. Не се справят с границите. Преди две години България беше сочена за пример в справянето с нелегалната миграция. Протестът започна, когато България бе приета в Европейския банков съюз. Говоря само факти. Под мое ръководство ние изпълнихме всички технически критерии и ни се отвори вратата към еврозоната. Затова се казва “чакалня”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването “Лице в лице” по БТВ. Той коментира новината за намерените около 40 мигранти край Лукорско и пресконференцията на финансовия министър за отлагането на влизането на България в еврозоната.

Горанов си подаде оставката, не е бил в листите на ГЕРБ, коментира Борисов списъкът “Магнитски”.

Защо две години, докато ГЕРБ беше в изолация, те не си приеха законите, попита риторично Борисов. Той имаше предвид това, че отлагането за еврозоната е заради неприети 4 законопроекта.

“Аз съм вярващ човек в Господ, той днес все едно, че ми дава възможност да опровергавам всички лъжи. Депутатите на ПП и ДБ бойкотираха комисията за пране на пари. Кое е по-важното? Две години не намериха време да променят тези закони. Останаха два дни и хвърлиха вината върху ГЕРБ. Това са хора, които говорят неистини. Няма да го търпя! Асен Василев две години помпаше инфлацията! Той работеше целенасочено да не влезем в еврозоната, всичко останало са приказки“, заяви Бойко Борисов в студиото на БТВ.

“С него цял живот сме противници, не врагове, а противници – и в спорта, и в живота. Той беше най-добрата барета! Като барета задържа най-големия терорист в Европа, той се хвърли върху него, онзи ходеше с граната в джоба с изваден шплент“, коментира той и бизнесмена Алексей Петров.

“Как така ви написаха да ме питате, а тях не ги питате? Асен Василев вчера беше тук“, обърна се той към водещата Цветанка Ризова. Тя отговори, че в цялата й журналистическа кариера, никой не й бил писал въпросите.

“Говорихме ли миналата година за левчето? Какви мерки се взеха?“, припомни той за предупреждението на ГЕРБ за надутите цени на горивата.

“Контра въпрос – за две години промениха ли закона за хазарта? Защо не е променен? Последната промяна беше през 2013 г.“, обърна внимание лидерът на ГЕРБ.

“Защо все към нас питате? От деня, в който “Промяната“ си отиде, бензинът и нафтата паднаха ли с един лев? На всяка бензионстанция може да го видите“, продължи Борисов по темата за цените на горивата.

“Кирил, Асен и Христо Иванов ни надиграха. Чолаков ми каза, че има нарушение на Конституцията. Ще го подкрепим! Видно е, че Европа и Америка го искат този закон. Ние ще го подкрепим, а после Конституционния съд да се произнася“, коментира той и неприетия законопроект на Крум Зарков в парламента за ограничаване правомощията на главния прокурор.

“Ако се смени Гешев с Рашков, извинете – такова нещо няма да подкрепим!”, зарече се Бойко Борисов.

“Прокуратурата в момента брани Кирил и Асен с неадекватните си действия към тях. Разработки има ли как такива милиарди отидоха към “Лукойл“, как газ, който струва 100 лв., го платихме 130 лв.? Толкова работа имат, в момента не си я вършат. Не е важно дали е Гешев, Рашков, Татарчев, трябва да има законов начин, не говоря за Гешев, ако наруши закона, да има орган, който да го разследва. Кой разследва беззаконието на Рашков срещу нас? Идват, обръщат къщата, не намират нищо, полицаите казват, че трябва да ни изкарат, за да ни снимат“, заяви Борисов за въпроса за съдебната реформа.

“Аз знаех за “Магнитски“ преди това. За пет дни – три пъти!“, призна си Борисов, че три пъти през последните седмици, е бил в американското посолство. Той каза още и, че два пъти се е срещал с посланик Джим О`Браян.

“Колегите от ДБ знаят, че приеме ли се бюджетът на Асен Василев, еврозоната отива, помпа се инфлацията“, вби Борисов клин между коалицията на ПП и ДБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X