https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПърван Симеонов: ПП-ДБ имат по-голям избирателен резерв от ГЕРБ-СДС

Първан Симеонов: ПП-ДБ имат по-голям избирателен резерв от ГЕРБ-СДС

Процент разлика между първите две коалиции в парламента, ако изборите бяха сега. Това показва проучване на “Галъп интернешънъл”, според което новосформираната коалици ПП-ДБ взима 27.1 на сто от вота, а ГЕРБ-СДС – 26.1%.

Политологът Първан Симеонов обясни в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS, че при такова равенство на върха, предимство има политическият субект, който има по-голям резерв. „Тези, които имат повечко резерв, са „Демократична България” и „Продължаваме Промяната”, твърди изпълнителният директор на “Галъп интернешънъл”. Той уточни, че той се състои основно от млади хора в София.

Според Симеонов ПП и ДБ ще разделят света на черно и бяло. По думите му новата коалиция ще сгреши, ако заложи на кампания русофили-русофоби или такава, насочена срещу президента Румен Радев.

„Ще гледаме кампания, в която едните ще викат „Nexo”, другите ще викат „Магнитски”. Въобще гадна кампания най-вероятно”, коментира политологът като подчерта, че вторият списък със санкционирани, в който попада и бивш министър на ГЕРБ, ще повлияе върху изборния резултат на партията на Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X