https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенски ученици се запознаха със специалностите на различни университети

Русенски ученици се запознаха със специалностите на различни университети

За трета поредна година Младежкият парламент към Общински младежки дом – Русе организира кариерното събитие „А сега накъде?“. То се проведе в Доходното здание и в него се включиха над 120 ученици от русенските средни училища. Те имаха възможност да получат подробна информация за специалностите на 12 български университета, както и да се запознаят с дейността на две кандидат-студентски фирми.

„Изборът, който ще направите днес, предопределя вашето бъдеще. Приканвам ви да се насочите към специалността, която ще изучавате и не само ще ви носи приходи, а и вътрешно удовлетворение и радост“, обърна се към учениците заместник-кметът Енчо Енчев.

Той изказа специална благодарност към членовете на Младежкия парламент за организирането на форума и им пожела да не спират да работят в полза на младежта.

Професионалисти от Русе от различни сфери също бяха поканени на събитието. Те разказаха за своята работа, като младежите имаха възможността да зададат въпросите си към тях. Представители на фирми, подпомагащи подготовката на документи за кандидатстване в чужбина, запознаха младите хора с възможностите за кариерно развитие извън България.

Форумът се провежда в помощ на учениците, които все още не са избрали къде ще продължат образованието си, и е отворено за всички бъдещи студенти.

С минута мълчание от присъстващите бе почетена и паметта на Васил Левски, чиято гибел отбелязваме на днешната дата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X