https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАсен Василев се извини на учителите за скъсаните чорапогащници

Асен Василев се извини на учителите за скъсаните чорапогащници

Служебният кабинет трябва да поиска конвергентния доклад за присъединяване към еврото. Това смята бившият вицепремиер, екс финансов министър и съпредседател на “Продължаваме промяната” Асен Василев.

Според него докладът ще излезе в края на юни и докато го пишат, ще има време да се приемат трите закона, които не са приети. Що се отнася до другите критерии – ние не изпълняваме само инфлационния критерий. Според Василев инфлацията започва да намалява.

“Какво могат да напишат – не изпълнявате три закона и инфлационния критерий. Нека да не се отказваме от тази цел и да си я изпълним – това е съвсем нормално да се случи”, каза той. Според него мерките, които са предприели, докато е бил министър, не са вдигнали инфлацията и това го твърдят хора, които “са учили един семестър икономика”.

На въпрос дали е вдигнал заплатите на учителите, на които напомни, че преди години са били бедни и че са ходили със скъсани чорапогащници каза:

“Това не го напомних на учителите, това го напомних на политиците, които с удължителния закон за бюджета отказаха да гласуват нашето предложение заплатите да останат 125% от средната заплата и замразиха доходите на учителите.

Искам да се извиня на учителите, ако са се почувствали засегнати, но истината е, че прекалено дълго време българското образование и българските учители бяха последен приоритет на тази държава, когато бяха оставени на минимални заплати”, каза той.

“Истината е, че ако не се погрижим за учителите, няма да има работна ръка в бъдеще и това наистина ще доведе до фалит на държавата”, каза още той.

Асен Василев определи като “най-цинично” твърдението, че по време на управлението на кабинета “Петков” са отворени отново мигрантските канали.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X