https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияТаско Ерменков: Преди 120 години в Русе БРСДП се разделя на "тесни"...

Таско Ерменков: Преди 120 години в Русе БРСДП се разделя на “тесни” и “широки” социалисти

Таско Ерменков: Преди 120 години в Русе БРСДП се разделя на

“БСП е нападана заради борбата ни срещу ЛГБТ образованието в училищата”, каза още той, но не посочи в кои учебници се съдържа темата

„Кирил Добрев няма нищо общо с ръководството на БСП и с БСП. Нито един гласовит не сме изключили. Изключваме за поведение, което злепоставя не само БСП, но и политическия живот на България, както и за хулиганство“.

Това заяви в предаването „Тази неделя“ по bTV Таско Ерменков, член на Изпълнителното бюро на БСП.

„Преди точно 120 години в Русе „Българската работническа социалдемократическа партия“ се разделя на „тесни“ и „широки“ социалисти. „Тесните“ са тези, които се обявяват против Балканските войни, против Световните войни. Тогава започват да печелят места в парламента. Процесът на прочистване на организма не е само биологичен, но и политически. Нека да минат изборите и ще видим дали сме били прави, или не“, посочи той.

Според Таско Ерменков членове на БСП са работили против партията, което е довело да спада в резултатите на социалистите.

„Надявам се, че начинът, по който тръгваме към тези избори, ще покажа, че БСП е тази, която се грижи за хората. Една от причините Българската социалистическа партия да е нападана е заради борбата ни срещу ЛГБТ образованието в училищата. Аз не искам дъщеря ми да ми вика “номер едно”, а на майка си – “номер две“, каза още Ерменков, но не посочи в кои учебници се съдържа темата.

Цените на стоките

БСП ще поиска в следващото Народно събрание таван на цените в малката потребителска кошница.

„Табу няма. Всичко се прави хората да живеят нормално. Уж затова развиваме икономика, но се оказва, че разбираме това като хаоса на неолибералния пазар без да има правила на него. Пазарната икономика не е анархия, а начин на живот, който трябва да бъде регулиран от държавата и в интерес на обществото, а не на отделни негови членове“, допълни Таско Ерменков.

„БСП не измисля неща, които не могат да се случат. Бяхме първи в Европа, когато БСП предложи от печалбите на енергийните дружества да се плащат компенсации. Изведнъж това стана европейска политика“, коментира той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X