https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЛетището в Щръклево няма късмет, образуваха дело срещу решението на местния парламент

Летището в Щръклево няма късмет, образуваха дело срещу решението на местния парламент

В Административен съд – Русе е образувано дело № 97/2023 г. срещу Решение № 1172/24.01.2023 г. на Общински съвет – Русе, по Протокол № 44/24.01.2023 г., с което е учредено безвъзмездно право на ползване на имот – частна общинска собственост в с. Щръклево във връзка със стопанисването на Летище Русе и избора на летищен оператор.

Жалбоподателите оспорват решението като незаконосъобразно, издадено при съществени нарушения на административнопроизводствените правила и материалноправните разпоредби.

В изпратена от Общински съвет – Русе молба бе направено искане за допускане на предварителното изпълнение на оспорения акт. Становището на ответната страна е аргументирано с приложени в преписката допълнителни материали, като се сочи целта на инвестиционното намерение „да се създаде модерно регионално летище в Русе, в съответствие с добрите практики“ с извода, че предстоящите промени ще бъдат от полза не само за региона, но и за страната.

С определение № 206/22.02.2023 г. съдът допусна предварителното изпълнение на административния акт. В мотивите си съдът намира, че са налице условията, които обуславят допустимостта на направеното искане – защита на особено важни държавни и обществени интереси и в частност интересите на Община Русе и нейните жители, както и логистичните възможности, които Летище Русе ще осигури като транспортен коридор.

Предстои делото да бъде насрочено след отстраняване на нередовностите по жалбата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X