https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКрими21-годишен русенец сви тротинетка и мобилен телефон

21-годишен русенец сви тротинетка и мобилен телефон

Служители на Първо РУ са установили 21-годишен русенец, извършил кражби на електрическа тротинетка и на мобилен телефон.

За едното деяние е сигнализирано на 20 февруари от жена, която е заявила, че същия ден около 16:10 часа неизвестен млад мъж е отнел електрическата ѝ тротинетка с марка “Cegway Ninebot”, която е била оставена незаключена пред комплекс „Евас“ в Русе (ул. “Олимпи Панов”- пл. “Свобода”), като според потърпевшата с деянието са ѝ нанесени щети за над 840 лв.

По сигнала в Първо РУ е заведена преписка с оглед извършеното престъпление и е започната работа по установяване на извършителя. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия като автор на посегателството е установен русенец на 21 годишен, съобщиха от ОД МВР – Русе.

В хода на работата си полицаите са изяснили още, че 21-годишният е извършител и на друго престъпление, за което е сигнализирано на 21 февруари. Тогава в Първо РУ е постъпил сигнал, че около 16:20 часа същия ден от непълнолетен е отнет мобилен телефон. Апаратът бил на 14-годишно момче, което по това време със свои приятели се е намирало в Парка на възрожденците в Русе.

В района зад Пантеона към него се приближил млад мъж, който го помолил да си даде телефона, за да проведе телефонен разговор. Момчето му дало телефона и той провел разговора, но след това непознатият прибрал апарата в чантата си поставена през рамо и побягнал в посока към центъра на града.

С деянието е нанесената щета на стойност 1900 лв. Сигналът е документиран в Първо РУ, като е образувана преписка за престъплението.

Работата по изясняването на престъпната дейност на 21-годишния продължава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X