https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБойко стресна с невиждана категоричност: Незабавно премахване на плочата на паметника на...

Бойко стресна с невиждана категоричност: Незабавно премахване на плочата на паметника на съветската армия

Незабавно премахване на плочата на паметника на съветската армия и предприемане на действия зе неговото събаряне. За това се обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

ГЕРБ дава брифинг за войната в Украйна и за пътя на страната ни към еврото.

Става година от войната в Украйна. Осъждането помага морално на Украйна, но ние искаме да помагаме и на България. Няма да забравя как украинския министър се разхождаше безпризорно заради Кирил Петков из кулуарите на парламента. Не беше приет нашия закон за даване оражие на Украйна. Те предприеха друга тактика, обогатиха посредниците. Същото направиха с посредниците на нафтата и бензина. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Трябваше да застанем, както Полша. Заради корупция или глупост с милиарди се обогатяваха едни хора.

От ГЕРБ се присъединяват към призива на ДБ за незабавно премахване на паметната плоча на паметика на съветската армия. Стотици хиляди са загинали, това е варварска агресия, не е освободителна война, каза Борисов.

Катя Захариева е в Киев заедно с политици от 13 държави от ЕП по инициативата Обединена Украйна. Искам да обърна внимание на грозната търговия, която се водеше за сметка на Украйна. ДБ се обединиха с БСП и клекнаха и продължават да се гордеят, че нито един патрон не са изпратили. Но няма доблестен, който да каже, че ограмни количества българско оръжие все пак са там, каза още Борисов.

От вчера загина и още една опорка за сметка на българите, каза още Борисов.

Според Томислав Дончев няма нюанси, когато става дума за война, затова всеки трябва да се определи. Още преди година с експерти казахме, че най-големият бич е инфлацията и тя ще е пречката за приемането на България в Еврозоната. Думите ни пряко бяха потвърдени от Валдис Дубровскис, той каза, че високата инфлация е пречка за приемането ни в Еврозоната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X