https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоГимназията по туризъм в Русе отбеляза патронния си празник

Гимназията по туризъм в Русе отбеляза патронния си празник

Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ в Русе отбеляза патронния си празник с богата културна програма. Сред гостите на събитието бяха председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова, началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева, както и експерти от Областната администрация.

„Тук работят висококвалифицирани педагози, които формират качествени практически знания и спомагат за развитието на личностни умения на учениците. С настоящото бих искал да изкажа своята благодарност и признателност към целия колектив на училището за неуморните усилия, труд и постоянство, които влагате всеки ден в работата си. Вие не спирате да доказвате, че успешното съчетаване на образователни традиции и новаторство е напълно постижимо и по този начин да осигурявате нови хоризонти и възможности на Вашите възпитаници“, се казва в поздравителния адрес на областния управител Анатоли Станев, който бе връчен на директора на училището Ренета Вълева.

„Всяка годишнина означава история и опит, утвърждавани и прилагани във времето с ясното намерение за развитие на професионалното образование не само в региона, но и в страната“, пише още областният управител. На учениците Станев пожела да бъдат целеустремени и смели в мечтите си, защото резултатът от техния труд ще стане неизменна част от бъдещата училищна летопис. „Бъдете вдъхновени и уверено вървете по пътя на Вашето учение и израстване! Желая Ви здраве и успехи!“, допълва още той.

От своя страна д-р Георгиева определи училището като едно от знаковите не само в региона, но и в страната, защото в него се обучават и изграждат кадри, които са много ценни на пазара на труда. „Вие излизате като едни добри и търсени специалисти и имате реалния шанс за реализация, благодарение на Вашите учители“, каза още тя и пожела здраве, сили и творческа енергия на учениците. Началникът на РУО отбеляза, че учителите в гимназията възпитават своите ученици освен като много добри професионалисти, но също така и като добри хора.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев отбеляза, че безспорно учебното заведение е повод за гордост, тъй като всички ние сме наясно за множеството подготвени кадри, които ежегодно завършват това училище. Според него възможностите за квалификация, които се придобиват в Професионалната гимназия по туризъм, са изключително актуални и поради наложения дневен ред в живота. „Пожелавам Ви да се утвърдите като безспорни авторитети в областта, в която сте се насочили да се развивате“, пожела на учениците той и обеща, че ще продължи да съдейства за осигуряването на необходимите условия за практикуване на тяхната професия, защото са важни и ценни за града ни.

Заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова постави акцент върху съвместната работа между Общината и училището и реализираните множество проекти. Тя подчерта ролята на учителите и учениците за провеждането на туристическото изложение „Уикенд туризъм“. „Щом сте избрали този път и щом ние се гордеем, че имаме такава професионална гимназия, съм сигурна, че ще продължите напред. Винаги вършете това, което сте избрали, с абсолютна отдаденост и любов, по най-добрия начин. Никога няма да останете незабелязани“, каза още тя. „Знам, че ще помагате на града ни, за да се утвърди като туристическа дестинация“, допълни Стефанова.

Припомняме, че в училището се обучават над 500 ученици от 8 до 12 клас в общо 20 паралелки. Те са с професионална насоченост в сферите на хотелиерството, ресторантьорството, кетъринга, екскурзоводството, туристическата анимация, сладкарството и готварството.

Като на празник, имаше и награди. Сред отличените бяха Преслава Петрова от 12б клас с ръководител Радостина Христова за завоювано второ място от Националното състезание по професии в категория „Най-добър млад хотелиер“ и Марияна Събева от 12а клас с ръководител Нела Стоянова за трето място в Международно кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“. Колкото до общообразователната подготовка, то отличия бяха връчени на Алекс Димитрова от 11б клас с ръководител Биляна Николова за завоювано трето място за есе в Национален конкурс „Съвременни български будители“; Ивета Георгиева от 11б клас също за есе в Национален конкурс „Никулден“, както и целия 11б клас с ръководители Радостина Симеонова и Валентина Игнатова за спечелено второ място в Националния конкурс „Посланици на здравето“. Десетокласничката Симона Дончева също бе наградена за класирането ѝ на второ и трето място в Международен турнир по джудо. Програмата включваше както множество народни, така и модерни песни и танци.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X