https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЦветанов ще подкрепя по места кандидатите на ДБ и ПП

Цветанов ще подкрепя по места кандидатите на ДБ и ПП

На тези избори „Републиканци за България“ ще подкрепят по места кандидатите на “Демократична България” и “Продължаваме промяната”, но партията няма да участва пряко във вота. Това заяви лидерът на политическата формация Цветан Цветанов, пред Radian.bg, който беше на посещение в Шумен, а преди това се срещна с членове и симпатизанти в Търговище

„Ние и на предишните избори подкрепихме “Демократична България” и “Продължаваме промяната”, защото сме сериозна алтернатива на ГЕРБ. И въпреки че аз съм създавал ГЕРБ, сега търсим друга алтернатива заради предателството към стойностните и качествени членове на ГЕРБ. Това предателство се измерва и с намаляващата подкрепа за ГЕРБ – през 2009 г. партията имаше 1,6 милиона гласоподаватели, на всеки следващ избор те намаляваха – до 1,100 милиона, след това до 800 000, последно до 600 000 души“, коментира Цветанов.

Той обаче е по-скоро песимист за резултатите от предстоящите избори, макар че се надява обединението между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” да успее да излъчи стабилна парламентарна група и правителство. „Въпреки разочарованието от ГЕРБ, за голямо съжаление, не се усеща енергията, която трябваше да се генерира от обединението на ПП и ДБ. Изпусна се зарядът“, смята Цветанов.

Лидерът на републиканците смята предстоящите парламентарни избори за генерална репетиция за местния вот. „Затова ние отново ще подкрепим кандидати на ДБ и ПП с нашите структури по места, там, където имаме добра комуникация. Защото, за да се противодейства на ГЕРБ, ДПС и БСП, трябва да има точно такава консолидация на останалите партии, нещо като ОДС от хубавите демократични процеси през 1996-97 година. Но сега, за съжаление, не се постигна това широко отваряне в политическото пространство, което имаше ОДС. Имаше много възможности да се събере периферията, които не бяха използвани и мисля, че подкрепата в големите градове София, Пловдив и Варна няма да е достатъчна за една убедителна победа, която да очертае истинска възможност за реформи“, заяви Цветан Цветанов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X