https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусе отбеляза Освобождението

Русе отбеляза Освобождението

Десетки русенци се събраха пред Паметника на свободата в центъра на града, за да отбележат националния празник на България – 3 март.

“Днес не е отдаваме само почит пред падналите за свободата на родината и не изпитваме единствено носталгия по отминала слава, а осъзнаваме, че бъдещето ни зависи от нас”, каза в словото си областният управител на Русе Анатоли Станев.

Кметът на града Пенчо Милков заяви, че Трети март е дата на справедливост, на признателност и благодарност.

“Това е дата, която е символ, и която трябва да ни замисли дали държим България в сърцето си всеки един ден или само по празници”, каза Милков.

Председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев заяви, че само единни и обединени можем да се преборим с предизвикателствата на днешния ден.

Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва в памет на героите и благодарствен молебен за извоюваната свобода.

“В днешния празничен ден да сведем глави пред подвига на всички паднали за свободата на родината ни. Да бъде вечна и блажена тяхната памет. Нека пребъдва независима и силна България”, каза Русенският митрополит Наум.

В церемонията участваха Почетната рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Музикални изпълнения имаше и от гайдарския състав към читалище “Стефан Караджа 2018”.

В края на тържеството бяха поднесени венци и цветя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X