https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТрима са задържаните при днешната спецоперация в Русе

Трима са задържаните при днешната спецоперация в Русе

Трима души са задържани до момента при специализираната полицейска операция, която се провежда от сутринта на територията на Русенска област. В нея участват 36 екипа от служители на шестте районни управления на ОДМВР-Русе и на секторите Криминална, Пътна и Икономическа полиция, заедно с екипи на жандармерията, съобщи началникът на сектор „Охранителна полиция“ комисар Димитър Вачков.

Арестите са на шофьор, който е заловен в Беленско да кара кола след употреба на алкохол над 1,2 промила, и на двама души, заподозрени за извършване на грабеж с причиняване на средна телесна повреда. Става дума за случая от 5 март през нощта, когато мъж с патерици бе нападнат и ограбен заради 1500 лв., спечелени малко преди това в игрална зала.

По случая се водят процесуално-следствени действия, за да бъдат задържани въпросните мъже за 72 часа.

При операцията са извършени проверки на адреси, на лица и на автомобили, като до момента са регистрирани пет престъпления. Две от тях са на територията на РУ-Бяла. Едното е на водача с алкохол, а при второто е установено МПС, което е обявено за издирване. То се е придвижвало с регистрационни табели за друго превозно средство, предава Русе медиа.

Три престъпления са регистрирани на територията на РУ-Сливо поле -двете са за държане на незаконно придобита дървесина, като по тях са образувани преписки, а третото е за извършена кражба.

Към момента специализираната операция не е установила нарушения на изборното законодателство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X