https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНовият зам. областен управител на Русе отрича да има политическа ангажираност

Новият зам. областен управител на Русе отрича да има политическа ангажираност

Водещ приоритет пред новоназначения от премиера Гълъб Донев заместник областен управител на Русе Детелина Ачева ще бъде провеждането на честни и прозрачни избори. Тя ще отговаря за всички ресори в Областната администрация, като ще дава експертиза предимно по правните и икономически въпроси.

„Приемам изключително сериозно приоритетите пред администрацията и съм убедена, че ще работим безпроблемно с екипа по всички текущи задачи. Ще разчитам на подкрепата на всички служители. Предизвикателствата са много, но вярвам, че ще се справим с тях”, коментира по-рано днес Ачева.

Заместник областният управител ще подпомага активно и осъществяването на контролната функция на областния управител по отношение на актовете на местната власт.

По време на провелата се по-рано днес пресконференция тя посочи, че няма политическа ангажираност и мястото ѝ е било предложено от администрацията на Министерски съвет.

„Отговорен човек съм и работя коректно, без значение дали става дума за по-кратък или по-продължителен период. Надявам се да бъда полезна за дейността на институцията. Освен това по този начин мисля, че успявам да се докажа като професионалист“, сподели още Ачева.

Припомняме, че тя е работила дълги години като главен счетоводител в бюджетната сфера и над 14 години е експерт в Окръжния съд. В практиката си е участвала и в решаването на редица казуси в Районния съд и следствието. Била е и специалист на свободна практика.

„Няма логика да търсим политически уклон. От областния управител и политическия кабинет в изборен период следва да се очаква аполитичност“, допълни областният управител Анатоли Станев.

На журналистически въпрос относно подготовката на изборите той каза, че към момента няма проблеми и се спазват всички срокове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X