https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЛетище Русе ще организира ден на отворените врати

Летище Русе ще организира ден на отворените врати

Ден на отворените врати ще има на летище Русе, за да може всеки един гражданин реално да види на терен, че никакви намеси в сградата, заяви на сесията на Общинския съвет кметът на Русе Пенчо Милков. Той отговори на притесненията на съветниците от „Демократична България“ относно съдбата на сградата на летището, която е предложена от архитекти за недвижима културна ценност от национално значение.

„Общината е подала възражение срещу предложението за недвижима културна ценност, тъй като не е имало обществено обсъждане дали да се иска такъв статут. Русенци трябва да кажат дали ще бъде мавзолей или летище“, заяви кметът.

Той обясни, че всички детайли са запазени – стълби, орнаменти, дървена ламперия, тъй като това предава стойност на сградата. Единствено в основното тяло на чакалнята ще се сложи стъклена преграда за двата потока – пристигащи и заминаващи, което свързано с мерките за сигурност. В момента се сменят стъкла, правят се уплътнения и инсталациите, за които е имало течове. Но ако сградата стане със статут на национален паметник, няма да може да се предприеме нищо – дори и поставянето на стъклената преграда вътре, предаде Русе Медиа.

Според кмета е задължително да има обществено обсъждане, на което да се чуе мнението на русенци.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X