https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора10 блока в Русе са подали документи за финансиране на паспорти

10 блока в Русе са подали документи за финансиране на паспорти

Община Русе продължава подкрепата по Програма „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд-етап I“. Към момента 10 блока (общо 373 жилища) са подали документи за целево финансиране от страна на Община Русе (осигурени 1 милион лева).

Средствата са за изготвяне на технически паспорт и енергийно обследване на сградата. Това става ясно от отчета на кмета в ресор „Икономика и международно сътрудничество“ през отминалата седмица.

Финансовата рамка за енергийната ефективност по тази програма за Русенска област е 50 милиона лева.

При одобрено проектно предложение предоставените средства ще се възстановяват от полученото финансиране по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I”(Процедурата) по Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България. В случай че кандидатстващата сграда не бъде одобрена за финансиране по горепосочената процедура, получените средства следва да бъдат върнати на Община Русе в срок до 12 месеца от влизане в сила на решението за отказ от финансиране по процедурата.

Предвижда се интензитетът на безвъзмездната финансова помощ да е 100% от допустимите разходи и набирането на проектни предложения да приключи до 31.05.2023 година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X