https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРашков: Хартиената коалиция усилено върти търговия с вота

Рашков: Хартиената коалиция усилено върти търговия с вота

Още от първите дни след октомврийските избори няколко политически партии се заеха да възстановят използването на хартиена бюлетина. Пределно ясно е каква е целта им. С хартиената бюлетина се манипулира вотът на българския избирател. Това заяви пред журналисти Бойко Рашков, водач на листата в Перник на Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България”.

“Политическият опонент създава нарочно недействителни бюлетини, за да намали подкрепата за онзи, за когото са гласували хората. На всички български граждани е известно как се изкривява вотът. Това се отразява на доверието на гражданите към изборния процес изобщо. Усещам апатия и липса на надежда, че гласа им ще отиде за този, за когото са гласували. Възстановяването на хартиената бюлетина ще доведе до такива изкривявания като отпреди 2 години”, добави той.

Рашков призова българите да гласуват машинно, защото “шансът за изкривяване на вота е по-малък”. “Търговията с вот в момента върви много усилено”, информира той.

Той отбеляза още, че мигрантският проблем не е български патент. “Това е световен проблем, не е породен от причините в България. Причините са глобални. Ние сме граница на ЕС. Имаме морално основание да очакваме по-голямо съдействие от ЕС във връзка опазването на границата ни с Турция. Това съдействие към момента не е достатъчно”, посочи Рашков, като добави, че от европейските партньори очаква най-вече техника.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X