https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСевда Асенова се класира на четвъртфиналите на световното първенство по бокс

Севда Асенова се класира на четвъртфиналите на световното първенство по бокс

Севда Асенова е на победа от спечелване на нов медал от Световно първенство. Националката ни, която е трета от шампионата на планетата миналата година, се класира за четвъртфиналите на турнира в Ню Делхи, Индия. В категория до 48 килограма българката, която е и действаща европейска шампионка, се справи Ингрид Гомес от Мексико, пише Sportal.bg.

Севда изигра безупречно срещата. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков опитната българка зададе ритъма на двубоя и с много точни и премерени действия не остави шанс на съперничката си. Асенова направи хубави комбинации, като с отлично придвижване почти не позволи на мексиканката да нанесе попадение. Това доведе и до напълно заслужена победа с 5:0 съдийски гласа. За място на полуфинал и сигурен медал Севда ще боксира с Ясмин Мутаки (Мароко). Срещата е заложена да се проведе в утрешната ранна сесия.

До края на деня ни очакват още два мача с българско участие. Около 12:00 часа Светлана Каменова ще боксира с представителката на Тайланд – Нилаван Течасеуп. Срещата е в категория до 57 килограма. В категория до 50 килограма Златислава Чуканова ще срещне световната вицешампионка Ингрит Валенсия от Колумбия. Двубоят е трети в късната сесия и се очаква да започне около 15:00 часа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X