https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСъюзът на слепите в Русе проведе кулинарен конкурс

Съюзът на слепите в Русе проведе кулинарен конкурс

В Центъра за незрящи на Регионалната организация на Съюза на слепите – Русе се проведе кулинарен конкурс под наслов „И аз мога“. В него се включиха членове на организацията с домашно приготвени ястия. На събитието присъстваха и заместник-кметът Димитър Недев и директорът дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова.

„Вие отдавна сте доказали своите качества и непримирим дух, постигайки успехи на различни поприща“, обърна се заместник-кметът към членовете на организацията, председателствана от Росица Маринова.

Кулинарната надпревара бе оценявана от представители на различни социални услуги, които изпитаха затруднения в определянето на най-добрите гозби. След дегустация журито избра за победител Светлана Белева, която приготви постни кюфтенца с панирани лучени кръгчета. На второ място бе класирана Таня Христова и нейното ястие от пълнени домати, а трета бе Веселина Русинова с мъфини с плодов пълнеж. За победителите имаше награди, а всички участници получиха грамоти.

Членовете на Съюза на слепите споделиха с представителите на Община Русе проблемите, с които се сблъскват в ежедневието си. Състоянието на тротоарите в района, където се намира Центърът за незрящи, се оказа главна пречка за спокойното им придвижване. Заместник-кметът Димитър Недев увери хората с нарушено зрение, че инфраструктурата в района на ул. „Плиска“ ще бъде значително подобрена. Община Русе предвижда мащабни ремонтни дейности на над 28 обекта в критично състояние в целия град, на които не е извършван основен ремонт през последните години. Процедурата включва и ремонт на тротоарите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X