https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСеминар за социалните услуги в община Русе събра представители на Съюза на...

Семинар за социалните услуги в община Русе събра представители на Съюза на слепите

Днес в аулата на Русенския университет „Ангел Кънчев“ Териториалната организация на Съюза на слепите в България проведе семинар на тема „Представяне на социалните услуги на територията на община Русе“. Във форума участваха директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова, председателят на организацията Росица Маринова, представители на услугата Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица с нарушено зрение и членове на съюза.

Катя Петрова представи действащите социални услуги за лица в неравностойно положение на територията на община Русе и етапите на планиране на социалните услуги, съгласно действащото законодателство. В последвалата дискусия членовете на Съюза на слепите задаваха своите въпроси относно Механизъм „Лична помощ“, социалния патронаж и други важни теми. Обсъдени бяха и промените в Закона за социалните услуги и необходимостта от реформиране на един от най-големите домове за възрастни хора в България – Дом „Възраждане“. Катя Петрова увери представителите на Съюза на слепите, че социалната услуга няма да прекрати своята дейност, а ще продължи да обслужва своите ползватели според действащото законодателство.

Членовете на Териториалната организация на Съюза на слепите пожелаха повече общи срещи за подобряване на условията им на живот.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X