https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЛюбомир Каримански: Казваме „Стоп“ на политическия религиозен фанатизъм

Любомир Каримански: Казваме „Стоп“ на политическия религиозен фанатизъм

„Надяваме се да стабилизираме демокрацията в държавата чрез трите основни стълба – да имаме икономическа и правна сигурност, здравеопазване и образование“. Това каза в „Тази сутрин“ Любомир Каримански, кандидат за депутат от коалиция „Заедно“.

„Това, което ни отличава от другите, е, че казваме „Стоп“ на политическия религиозен фанатизъм и на първо място извеждаме проблемите на хората в икономиката, здравеопазването и образованието“, допълни Каримански.

По думите му тези проблеми не успяват да обединят „тези с високото его“.

„Тези, които имаха възможност да управляват 30 години. Крайно време е тези партии да имат морала и доблестта да се оттеглят, а не да продължават да искат властта“, призова Любомир Каримански.

Той заяви, че с делата си е показал, че може да консолидира хора.

Коалиция „Заедно“ наричат някои неща в доклада на финансовото министерство, който излезе наскоро, пресилени и необмислени.

„Пресилено и необмислено е изказването по отношение на валутния борд и курса лев-евро. При условие, че имаме твърде висок дял на международните валутни резерви, това означава, че нито валутният борд, нито левът са застрашени“, каза Каримански.

Той призова да не се всява паника, за да не се дестабилизира страната.

„Реалното състояние на страната е, че и през 2023 г. ще имаме ръст на икономиката, но много по-бавен ръст. Не трябва да плашим хората с някаква извънредна ситуация, но в същото време не бива да подценяваме растящите разходи и трябва да направим така, че темпът на разходите в Държавния бюджет да бъде забавен в сравнение с темпа на приходите“, посочи Любомир Каримански, допълвайки, че е важно да не се допуска свръх дефицит.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X