https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбщина Русе обяви война на дрогата сред деца

Община Русе обяви война на дрогата сред деца

Община Русе обяви война на дрогата сред деца

Община Русе се включи активно в кампанията „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“. Неин идеен организатор е журналистът Румен Николаев. На входа на Русе, непосредствено след ГКПП „Дунав мост“, и на изхода в посока София са инсталирани билбордове с мотото „Бъди свободен“. Тяхната цел е да привлекат вниманието на русенци върху проблема с разпространението на наркотични вещества сред тийнейджърите.

Поставянето на съоръженията е дело на ОП „Русе Арт“, а финансирането е от бюджета на Превантивно-информационния център, които участват активно в инициативата с лекции и занимания за подрастващите.

Дизайнът на плаката бе избран след проведен конкурс в русенските училища. Автор на визията е шестокласникът от ОУ „Любен Каравелов“ Вихър Даков. Доброволци разлепиха над 1000 постера с посланието на ключови места в града. След сканиране на QR-кода от плаката всеки може да влезе в страницата на инициативата и да получи подробна информация по темата.

Проектът започна в края на февруари. Организирано бе мащабно проучване за употребата на наркотици от младите хора. В анкетата се включиха 4292 ученици на възраст между 11 и 17 години от 46 училища в областта, както и 3138 родители. Проучването показва, че над 7 процента от учениците в Русенско са употребявали наркотици.

В началото на лятото предстои по-мащабно събитие с посланията на кампанията.

Партньори в инициативата са и Областна администрация – Русе, РУО – Русе, РЗИ – Русе, ОД на МВР, Русенският университет „Ангел Кънчев“, Центърът за психично здраве – Русе, УМБАЛ „Канев“, УМБАЛ „Медика“, както и други държавни и неправителствени организации.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X