https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНаградиха най-добрите творби от конкурса, посветен на Световния ден на водата

Наградиха най-добрите творби от конкурса, посветен на Световния ден на водата

С изложба, концерт и награждаване завърши 16-ото издание на конкурса за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата. Той традиционно се организира от Общинския Младежки дом в Русе със съдействието на Община Русе и местното ВиК.

Всяка година участниците творят по тема, свързана с водата и водния ресурс, зададена от ООН, като за 2023 година тя бе „Водата – да ускорим промяната“. Общият брой творби е 442, от тях получените рисунки са 280 от всички области на страната, а фотографиите са 162 от цялата страна, както и чужбина – Египет, Кипър, Испания, Хърватия, Австралия, Швейцария, Турция и Румъния.

Конкурсът е включен в „Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби в Община Русе за 2023 г.“ и се провежда в три различни възрастови групи за раздел рисунка, а за фотография е за младежи от 14 до 29 години.

Творбите бяха оценявани от комисия в състав:

Валентин Георгиев-художник, скулптор, карикатурист, председател на жури

Георги Георгиев – художник

Вяра Гунева – художник

Цветомир Цветанов–фотограф;

Биляна Митева – младежки работник;

Мина Маринова – младежки работник

Награждаването на отличените творби се състоя в сградата на Младежки дом–Русе с участието на неговия младежки състав. Специални гости на събитието бяха Димитър Недев – зам. кмет на Община Русе, Илиян Милев – управител на ВиК-Русе и Красимира Николаева – директор на ОМД Русе, които връчиха наградите на отличените участници.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X