https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПредставят възможностите за изграждане на ВЕИ пред фирмите в Русе

Представят възможностите за изграждане на ВЕИ пред фирмите в Русе

На 28-и март /вторник/ от 10.00 часа в Зала „Свети Георги“ на Областна администрация – Русе ще се проведе информационен ден относно възможностите, които предоставя Националния план за възстановяване и устойчивост пред фирмите за изграждане на BEИ инсталации в ĸoмбинaция c батерии за лoĸaлнo съхранение на енергията. Инициативата е на Министерството на иновациите и растежа и се реализира с подкрепата на Областна администрация – Русе.

Според областния управител Анатоли Станев събитието ще бъде от съществена полза за бизнеса, защото чрез него се гарантира повишаването на енергийната сигурност за фирмите.

В рамките на инициативата експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” към Министерството на иновациите и растежа ще представят условията за кандидатстване и условията за изпълнение. Ще бъдат обсъдени и често срещаните въпроси, получени след обявяването на процедурата.

Целта на процедурата е предоставяне на безвъзмездни средства за изграждане на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за собствено потребление, комбинирани с локални съоръжения за съхранение на енергия, с което да се насърчи прехода на частния сектор към екосъобразна дейност.

Допълнителна информация относно процедура „Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията” е публикувана на интернет страницата на Министерство на иновациите и растежа: https://www.mig.government.bg/naczionalen-plan-za-vazstanovyavane-i-ustojchivost/. Процедурата е част от Националния План за възстановяване и устойчивост /НПВУ/.

Според наличната информация към момента безвъзмездното финансиране ще бъде в размер между 100 хиляди и 1 милион лева и ще e насочено към микро, малки и средни фирми за инсталиране на фотоволтаични системи за производство на електричество за собствени нужди и за съхранението му. Mяpĸaтa e с фокус върху фирмите с дo 3000 cлyжитeли oт paзлични иĸoнoмичecĸи ceĸтopи. Cъфинaнcиpaнeтo нa пpoeĸтитe e дo 50%

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X