https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Драгомир Драганов: В следващия парламент ще предложим конкретни законопроекти, които да облекчат...

Драгомир Драганов: В следващия парламент ще предложим конкретни законопроекти, които да облекчат малкия и средния бизнес

Драгомир Драганов: В следващия парламент ще предложим конкретни законопроекти, които да облекчат малкия и средния бизнес

о време на предизборната кампания успях да направя редица срещи с Асоциацията на малкия и средния бизнес. Обсъдихме конкретни проблеми, като работната ръка , инфлацията, поръчките. Поех конкретни ангажименти и в следващия парламент можем да предложим конкретни законопроекти, които да облекчат вземането на заеми и реализацията на продукцията. Срещи имах и със земеделци и животновъди. Мисля че те са неравноправно поставени в сравнение с колегите им на запад, където субсидирането е два пъти по-голямо”. Това заяви в интервю за сайта darik.bg кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Драгомир Драганов.

По думите му основната задача на парламента е да състави правителство и да гласува бюджет. “Ако не се справим с тази задача, това ще означава провал на политиците. Мисля че трябва да пренебрегнем червените линии, да степенуваме приоритетите и да преминем към диалог. През изминалите две години българите не заживяха по-добре, въпреки многото финанси, които бяха отпуснати като помощи”, каза Драганов.

Той беше категоричен, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи законопроекта за 33 % данък свръхпечалба. “Не може постфактум да се решават минали проблеми и задачи. Това е ощетяване на бизнеса, който има проблеми с работната ръка, вдигането на минималата работна заплата, както и дългосрочните договори, които не позволяват да се променя цената на продукцията. Дадено производство става нерентабилно и станахме свидетелство как миналата седмица една шивашка фирма съкрати над 500 работници. Моите ангажименти в този смисъл ще бъдат да се състави правителство, което да се заеме с реалните проблеми на България и конкретно русенския регион.

Трябва да се загърбят идеологическите различи и да се върви към решаване на ежедневните проблеми за да направим най-важните стъпки – влизането в Еврозоната и Шенген. Без влизане в Шенген трудно може да се реши проблема с опашките от тирове в Русе”, каза още Драгомир Драганов.

Той получи мощна подкрепа и от бившия кмет на Русе, Елеонора Николова, която беше и шеф на БОРКОР и народен представител. “Моят избор отдавна е готов, аз гласувам винаги вдясно. Призовавам дясномислещите хора, и които от години чакат България да заемат достойно място в ЕС да насочат своя глас към десните кандидати. Специално аз няма да скрия, че от много години работя с Драгомир Драганов. Също няма да скрия, че съм изключително недоволна от случилото се коалиционно споразумение между ГЕРБ и СДС, защото то не е равноправно, защото в тази листа г-н Драгомир Драганов е на пета позиция. Аз го познавам от 1992 г. Тогава той беше зам.-кмет в Бяла, а аз бях окръжен прокурор. От тогава той не е спрял да се занимава с политика, с обществена дейност и беше успешен кмет на Две могили. Той има опита, знанието и политическата закалка реално да допринесе с работата си в народното събрание. Парламента не е училище, там действително трябва да отидат най-подготвените хора, които да могат бързо и адекватно да предложат и да гласуват важните законопроекти, а това не се случва. Голяма беда са законите в България. Аз съм казвала, че най-силно изразената корупция е чрез закона. Там лобитата си купуват цели партии или определени депутати, да не се връщам за закона за марихуаната, за игралните зали на Божков или още по назад до Царя. Първият законопроект, който се гласува при Царя беше за хазарта. Колкото по-неграмотни, чисто житейски са народните представители, те нямат съпротивителните сили срещу корупцията. ГЕРБ се закичи с брошката СДС, но това си остана само брошка. Много ми се ще да вярва, че след изборите тази срамна и неравностойна коалиция няма да съществува”, каза Елеонора Николова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X