https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора30 контейнера приемат дрехите от пролетното разчистване на русенци

30 контейнера приемат дрехите от пролетното разчистване на русенци

30 контейнера приемат дрехите от пролетното разчистване на русенци.

Интересът към услугата е сезонен и в момента от фирмата, обслужваща специфичните контейнери, отчитат, че се забелязва увеличаване на количествата на старите дрехи, които се изхвърлят. В началото контейнерите са били едва 10, а днес те вече са близо 30, разположени на различни локации в града.

Събирането и извозването към Габрово става в дните понеделник и четвъртък, като изпълнителите отчитат, че на някои места е необходимо да се минава по-често, предава Русе Медиа.

През изминалото време се е наложило контейнерите да се подобрят конструктивно и да се монтира преграда на отделението за поставяне на дрехите, с цел да се ограничи възможността на минаващите да вадят през отвора изхвърлените вещи.

Наблюденията са, че русенци изхвърлят предимно дрехи и по-малко обувки. Призивът на фирмата, която се занимава с тази дейност е, хората да опаковат дрехите в чували или торбички. Оттам казват, че все по-често до техните контейнери намират матраци и дюшеци, но те не са годни за последващо рециклиране.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X