https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългария"Левицата" смъква БСП до най-слабото й представяне от 33 години насам

“Левицата” смъква БСП до най-слабото й представяне от 33 години насам

Появата на политическия небосклон на новото ляво обединение под наименованието “ЛЕВИЦАТА!”, макар съставено предимно от бивши отломки от БСП, смъква резултата на Столетницата на изборите на 2 април до рекордно ниски нива. Последните 2 социологически проучвания в навечерието на поредния предсрочен вот разкриват, че “Позитано” 20 се готви за електорална катастрофа с вероятно най-ниския резултат, който да преглътне в изборната нощ и дните след това… от 33 години насам.

Ако БСП през миналата година се доближаваше все пак до 10-те процента подкрепа, то сега доверието към председателката Корнелия Нинова се е сринало на под 8, а според някои социолози и под 7 на сто от онези, които изобщо ще упражнят правото си на глас.

На другия полюс са представителите на левицата, които за по-малко от 6 месеца, откакто съществуват след сбора, свирен от Костадин Паскалев и Георги Първанов, вече изглеждат сигурни участници в следващия 49=и състав на НС. Напомняме, че в последния момент от новото ляво обединение да участват се отказаха и МИР, и Евролевицата на Лупи.

Но силните фигури, добре познати и като парламентаристи на избирателите вляво – Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев, останаха и резултатите от спойката между тях не закъсняват, пише Лупа.

Из редиците на социалистите вече се говори, че изходът за БСП от местните избори идния октомври ще е още по-неприятен, защото се предполага, че “ЛЕВИЦАТА!” влиза в НС със силна законодателна програма, която да гарантира още по-стремглав ръст на електоралната подкрепа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X