https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиАрестуваният с наркотици в района на „ДЗС“ остава зад решетките

Арестуваният с наркотици в района на „ДЗС“ остава зад решетките

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 36-годишния Г. Г. Прокуратурата му е повдигнала обвинение за това, че на 24.03.2023 г., в гр. Варна, по главен път Варна – Русе и в гр. Русе, без надлежно разрешително, придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – около 40 грама метамфетамин и около 80 гр. хероин на обща стойност около 10 000 лв., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Пред съда бе представен протокол от ЛКК от 2013 г. с предложение за изпращане на Г. Г. на ТЕЛК за преценка на процент инвалидност. Прокурорът, от своя страна, поиска по делото да бъде приета експертна справка за естеството на иззетите от автомобила на обвиняемия вещества.

Окръжен съд – Русе счете, че доказателствата по делото до момента са напълно непротиворечиви и изцяло подкрепящи обвинението. Касае се за тежко умишлено престъпление, наказуемо с наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20000 до 100000 лв. Според съда, е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на Г. Г., ако не бъде задържан. Същата в случая принципно се предполага от закона с оглед квалификацията на вменената на обвиняемия престъпна дейност като опасен рецидив. Мъжът е бил осъждан вече 6 пъти, търпял е ефективно наказание лишаване от свобода, като е бил освободен от затвора условно предсрочно на 23.12.2022 г. Представеният в съдебното заседание медицински документ не доказва невъзможност за престой в ареста на обвиняемия, тъй като е с десетгодишна давност, а и очевидно заболяването не е било пречка за начина на живот и осъжданията на лицето.

На 06.04.2023 г. делото ще бъде разгледано в Апелативния съд, в случай, че определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Г. Г., бъде обжалвано.

Междувременно, въззивната инстанция е потвърдила като правилни и законосъобразни взетите от Окръжен съд – Русе мерки задържане под стража и те вече са в законна сила по отношение на двамата обвиняеми за грабеж над беззащитен човек.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X