https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗърнопроизводители блокират с трактори Дунав мост днес

Зърнопроизводители блокират с трактори Дунав мост днес

Земеделци ще блокират днес северната граница на България. В 10:00 часа започват ефективни протестни шествия със земеделска техника. Това обяви пред Дарик председателят на фермерски съюз ‚Дунавско зърно“ Милен Коев.

Българските земеделски производители пристъпват към ефективни протестни действия с едно единствено искане: Да не се удължава за България действието на регламента на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 година, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна.

„Българските зърнопроизводители са подложени на засилващ се натиск от интензивния украински внос на зърнени и маслодайни култури в страната, който блокира изцяло търговията на родното производство Складовете на земеделските производители са пълни със залежала продукция. Пазар за българското зърно няма, а жътвата предстои след два месеца. Новата реколта няма къде да бъде прибрана и няма изгледи ситуацията да се подобри, ако украинският внос на селскостопански стоки в страната продължи.“, заяви Коев.

Зърнопроизводителите ще блокират в 10:00 часа кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе. Протестните действия ще продължат до 16 часа и ще засегнат и граничните пунктове при Видин, Силистра и Кардам. За да подкрепят колегите си в Русе ще дойдат и земеделци от Южна България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X