https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниИвановоИзбирател в Иваново си тръгна с разписката, машината "гласувала за друг"

Избирател в Иваново си тръгна с разписката, машината “гласувала за друг”

Проблеми с машините за гласуване и два сигнала за нарушения на изборните правила без последствия отличават днешния ден в Русенска област. Избирателната активност в Русенска област е съотносима към тази от октомври миналата година, съобщи председателката на Районната избирателна комисия Милена Хинкова.

В 13 секции в региона е имало проблем с машините. Две от устройствата вече работят, но при останалите дефектите не могат да бъдат отстранени и там се гласува само с хартиени бюлетини.

По-голямата част от развалените машини са в община Иваново: “Има един проблем, който вече не е проблем на машината. Избирател, който е гласувал, видял си разписката, казал: “Това не е този, за който съм гласувал”. Взел си разписката и си заминал”.

Така илюстрира един от проблемите Милена Хинкова и допълни, че в други два случая секционната комисия е разрешила на избирателите да гласуват повторно, тъй като машината не е принтирала разписка. Това обаче е проблем и тази вечер ще има несъответствие между броя на подписите на хората и отчетените гласове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X