https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВ Русе отбелязаха Световния ден за информираност за аутизма

В Русе отбелязаха Световния ден за информираност за аутизма

По повод 2 април, Световният ден за информираност за аутизма, Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе“ отбеляза така специалния ден със сини светлини.

Пантеонът на Възрожденците в централната част на града грейна в синьо, за да ни напомни, че сред нас има малко по-различни дечица и вече пораснали такива, и те
заслужават нашето внимание, както и своето място в обществото. Смелите родители от Сдружението се събраха днес и въпреки дъждовното време, заедно със своите деца, отправиха своето послание, че аутизмът е по-скоро синоним на интересен човек с различни способности, отколкото на болен.

Инициативата беше подкрепена от рекордьора на Гинес, несломимият мечтател Теодор Цветков и неговата очарователна приятелка Алекс. Най-важно за родителите на деца с аутизъм е да се осигурят повече достъпни възможности за обучение на специалисти в сферата, разкриването на още социални услуги в посока терапевтична работа на деца с аутизъм, както и да бъде създадена електронна система, с помощта на която ще се осигури повече информация по въпросите от спектъра.

Не на последно място от Сдружението търсят желаещи, които да провеждат спортни занимания с децата. Информационната кампания ще продължи през цялата седмица, а всеки, който би отворил сърцето си за специалните деца, може да го направи, като се свърже със Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе“ на официалната Фейсбук страница, на имейл: [email protected] или на тел: 0885 365 932.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X