https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГълъб Донев внася проектобюджета за 2023, ако няма редовен кабинет до края...

Гълъб Донев внася проектобюджета за 2023, ако няма редовен кабинет до края на месеца

“След поредните предсрочни избори за парламент живеем отново между две хипотези: ще има редовно правителство – няма да има редовно правителство.” Това заяви днес в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев.

Докато се изясни в кое от двете предположения има политически живот, ще припомня, че България има действащо, макар и служебно, правителство, добави той.

Премиерът оцени, че въпреки трудностите, включително и заради прибързани и недообмислени промени в изборното законодателство, служебният кабинет отново се е справил с провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Донев поздрави за добре свършената работа всички министри, които пряко бяха ангажирани с изборите – вицепремиерът Иван Демерджиев, министърът на външните работи Николай Милков, министърът на електронното управление Георги Тодоров и техните екипи, както и всички колеги, създали условия за провеждане на честни и демократични избори.

Донев изтъкна, че служебният кабинет ще продължи с активната работа по основните проблеми у нас до формирането на редовно правителство.

“Министерството на финансите работи по бюджета и по закон трябва да го внесе в края на април. Ако към края на април преговорите за правителство продължават, Министерство на финансите ще изпълни и тази своя отговорност. Ще внесем в 49-ото Народно събрание и редица свързани с овладяването на финансовите и икономически проблемиключови законопроекти, сред които и реформите по Плана за възстановяване и устойчивост”, заяви Донев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X