https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСпецчасти неутрализирали буйстващия мъж във влака на русенската гара

Спецчасти неутрализирали буйстващия мъж във влака на русенската гара

На 9 април 2023 г. около 02.50 часа дежурен наряд от групата за опазване на обществения ред (ГООР) при Второ РУ гр. Русе е изпратен на съдействие на наряд на ЗЖУ – гр. Русе, на Гара разпределителна, по сигнал за буйстващо лице, отказващо да слезе от влака, поради незакупен билет по направление София – Силистра, като същевременно заплашвал полицейския служител с нож.

По време на неутрализирането мъжът нанесъл порезна рана в областта на дясното коляно на един от полицейските служители и се самонаранил в областта на челото.

„Пътникът се качва от гарата в Русе. Пита началника за къде е машината и той му казва, че отива към Силистра. Мъжът настоява да обърне посоката на движение и да тръгнат за София. След това се барикадира, а колегите звънят на телефон 112. Налага се да дойде първо една патрулка, после втора, а след това и спецчасти. Става въпрос за едър и силен мъж”, разказа в ефира на „Здравей, България” Анатоли Атанасов, директор „Оперативна дейност” в БДЖ.

По думите му подобни нападения стават все по-чести. „Почти ежедневно е. Последното обучение за реакции в критични ситуации беше преди около 3 години, но заради честите случаи вероятно ще се наложи колегите пак да минат през подобно обучение”, каза още Атанасов.

Мъжът, който бе свален от влака София – Силистра, е настанен в Центъра за психично здраве в Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X