https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВелопоход Русе - Гюргево ще напомни за героите ни

Велопоход Русе – Гюргево ще напомни за героите ни

14-ото издание на традиционния си велопоход Русе – Гюргево организират на 22 април 2023 г., събота, ВМРО – Русе съвместно със сдружение „Вело Русе“. Под наслова „Помни героите!“ той се провежда за отдаване почит на организаторите и участниците в Априлското въстание от 1876 година с полагане на венци и цветя пред паметните плочи в Гюргево, посветени на изявите на революционната ни емиграция. Проявата е посветена на 147-годишнината от героичната Априлска епопея и подвига на четата на Христо Ботев.

Участниците ще посетят в Гюргево мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за организиране на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба „Радецки“.

По традиция в инициативата ежегодно се включват настоящият съпредседател на ВМРО Искрен Веселинов и Иво Пазарджиев – председател на ОбС-Русе, които и тази година ще поведат велоколоната.

Велопоходът стартира в 10:00 часа от пл. „Възрожденски“ пред Пантеона на възрожденците в Русе и ще се движи организирано по следния маршрут: Пантеон на възрожденците – бул. „Съединение“ – ул. „Плиска“ – бул. „Тутракан“ – ГКПП Русе-Гюргево – град Гюргево Централен пазар „MUV3, StradaVladȚepeș, Giurgiu“ – Пристанище Гюргево „Șos. Portului, Giurgiu“ и обратно.

Участниците трябва да са със светлоотразителни жилетки и валидни документи (лична карта или международен паспорт). Децата и младежите под 18 години трябва да са с родител или упълномощен придружител.

Отговорник за провеждане на събитието е областният организатор на ВМРО – Русе Траян Тотев. Допълнителни уточнения и информация на тел. 0895332226.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X