https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВелопоходът „Помни героите“ ще се проведе утре

Велопоходът „Помни героите“ ще се проведе утре

Велопоходът „Помни героите“ от Русе до Гюргево, който беше отложен заради лошото време, ще се проведе утре, напомнят организаторите от ВМРО и сдружение „Вело Русе“.

Велопоходът ще стартира в 10 часа от пл. „Възрожденски“ пред Пантеона на възрожденците в Русе и ще се движи организирано по следния маршрут: Пантеон на възрожденците – бул. „Съединение“ – ул. „Св. Наум“, бул. „Плиска“ – бул. „Тутракан“ – ГКПП Русе-Гюргево, до централния пазар в румънския град и обратно.

Участниците трябва да са със светлоотразителни жилетки и валидни документи (лична карта или международен паспорт). Децата и младежите под 18 години трябва да са с родител или упълномощен придружител.

Русенските любители на велоспорта могат да се присъединят към спортната инициатива без предварително записване.

Проявата е посветена на 148-годишнината от героичната Априлска епопея и подвига на четата на Христо Ботев. В Гюргево участниците ще посетят мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за организиране на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба „Радецки“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X