https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМира Радева: При нови избори ПП и ДБ ще загубят 100 000...

Мира Радева: При нови избори ПП и ДБ ще загубят 100 000 гласа

Социологът Мира Радева заяви, че партиите в 49-то Народно събрание не могат да преборят ламята на корупцията, а тупат топката. На едни следващи избори, от обединението са загубили 220 000 гласа, а на следващи предсрочни парламентарни избори коалицията между Продължаваме промяната-Демократична България ще загубят още поне 100 000 гласа, прогнозира Радева пред bTV.

Според нея безспорно интересът да се тупа топката е в посока местните избори. Ясно е, че ПП-ДБ имат голям апетит към София и Пловдив, защото това би била символна и много важна победа за обединението, изтъкна Мира Радева.

Тя се надява партиите да съставят правителство, защото освен геополитическите въпроси, са важни и въпросите за хляба.

Преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова заяви, че работните групи са политически акт. Конституцията изисква да се завърши процедурата по конституиране на председател и заместник-председател на Народното събрание, посочи доц. Киселова.

Според нея нито ГЕРБ-СДС, нито ПП-ДБ вярват на държавния глава и не търсят като съюзник президента Румен Радев. ГЕРБ са по-опитни, но ПП-ДБ да се пазят от данайците, които носят дарове, изрази се метафорично доц. Киселова, визирайки старогръцката митология. Тя смята, че може да има забавяне на връчването на мандатите за съставяне на правителство, за да може да има избори 2 в 1 наесен.

Политологът доц. Петър Чолаков се надява партиите да не са открили само формулата на водата – да пием по една студена вода за пореден път. Възниква въпросът защо партиите не се събраха да говорят през есента на миналата година, недоумява доц. Чолаков, според когото политиката е много повече символно нещо от това кой какво казва. Според него най-възможното е нови предсрочни парламентарни избори.

Петър Чолаков не изключва за председател на парламента да бъде избран отново Вежди Рашидов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X