https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЯвор Божанков с разкритие: Корнелия искаше да прави коалиция с ГЕРБ под...

Явор Божанков с разкритие: Корнелия искаше да прави коалиция с ГЕРБ под мандата на Стефан Янев

Бившият депутат от БСП и настоящ от групата на “Промяната” и Демократична България Явор Божанков “взриви” ексколегите си социалисти, като разкри, че в рамките на предишния състав на 48-ото НС.

Соцшефката Корнелия Нинова е гласяла коалицията с ГЕРБ под мандата на лидера на “Български възход” Стефан Янев, в случай, че той би бил връчен именно на “Възхода” от президента Румен Радев.

“Не знам дали събрахте милионите подписи за референдума за джендъра. Но вие, г-жо Нинова, притежавате, вече е ясно, 50 нюанса на морала”, озъби се Божанков срещу нея. И конкретно обвини БСП, че е издействала първото място на ГЕРБ на изборите на 2 април поради връщането на хартиените бюлетини след съвместната работа с червените по поправката на Изборния кодекс именно за тях.

Ултралоялните ниновисти Георги Свиленски и Иван Ченчев обаче скочиха в защита на политиката на Нинова и “Позитано” 20. Пръв не издържа баджанакът на Радев, който скочи на Божанков със следното предупреждение:

“Ти нямаш един нюанс на морал. Човек, който е изключен ПГ, трябва да напусне парламента. Ето това е морал.

А ти, само и само да вземеш още една заплатка, остана още месец в него.

Божанков, когато си бил част от ръководството на ПГ, трябва да си знаел, че никога в него не е обсъждан третият мандат да е при Янев, защото той просто винаги е бил в БСП.

Добре, че изквича сега да те чуя къде си.

А сега, че те е срам, че седиш в друга ПГ, те разбирам напълно, защото те познавам много добре. Моят съвет към теб е – идвай по-рядко до трибуната, ще си по-полезен”.

Ченчев пък продължи да “сипва” на бившия си колега, като нарече Божанков “този индивид”. “В миналия парламент камерите на БНТ ме хванаха как говоря с него. Тогава говорехме като мъже и го призовах да се държи като мъж.

Разбрах, че казармата е много важно нещо – ако този човек беше минал през нея, нямаше да се стигне дотук”, отсече бившият футболен пиар.

Накрая да спре порива на горнооряховеца срещу червените се включи и доайенът на НС Вежди Рашидов с напомняне, че ако не е била Корнелия Нинова, нямало изобщо да го има предишното 48-о НС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X